Skip to content →

ESKPSM Posts

Pada hari larian. Kami bangun seawal jam 3 pagi. Kami perlu berkumpul menunggu van  tiba untuk membawa kami ke tempat larian. Memang sejuk waktu itu, nak stretching pun sangat la malas. Bukan malas la tapi kebas-kebas anggota badan ni sebab kesejukan. Kita pendekan saja cerita lah, cerita ni dah lama…

Leave a Comment

Semalam hari jadinya. Saya ucapkan selamat hari lahir ayah. Saya doakan ayah baik-baik di sana. Amin.

Leave a Comment

Hari 2 – pt. 2: Savanah + Whispering Sand + Bromo Creater, 3 September 2016 Lepas sahaja turun dari puncak. Kami ke destinasi seterusnya, Savanah + Whispering Sand + Bromo Creater. Setibanya turun dari puncak, keadaan sekeliling bertukar jadi kelabu, berpasir dan cuaca yang sejuk bertukar panas. Dan sepanjang perjalanan macam naik roller…

Leave a Comment

Ini larian pertama aku luar dari Malaysia. Sebenarnya dalam Malaysia pun aku jarang masuk event larian, aku masuk sebagai supporter dan bodyguard untuk isteri aku yang suka berlari. Ini juga pertama kali aku datang ke Indonesia, tak ubah seperti Malaysia pun. Cuaca, orang dan keadaan sekeliling, sama sahaja. Yang beza…

Leave a Comment

Ini semua idea isteri aku. Salah satu alasan dia untuk travel (hish hish hish). Dan ini adalah larian pertama kami luar dari Malaysia. Excited juga rasa, berlari dalam kawasan kampung, dengan pemandangan, udara dan suasana yang berbeza. Event larian ini adalah pada 4 September 2016 di Pasuruan, Bromo, Indonesia (9 hari…

Leave a Comment

Ini hanya sementara saja, dah hampir sebulan aku beli domain ini dan masih tak jumpa theme yang betul – betul aku mahu. Beli pun disebabkan nak dapatkan fully control pada theme yang aku pilih. Aku cuba buat dari scratch, fully coding, kononnya dapat lah buat design yang aku mahu. Memang ya…

Leave a Comment

Tahun ini beraya di rumah belah isteri aku pula, Pekan Pahang. Pengalaman baru beraya bersama keluarga lain. Kali ini hanya kami bertiga Ma, Azreen dan aku. Adik-beradik yang lain beraya sama Papa tahun ini. Bertolak sehari sebelum raya, syukur tiada jem sepanjang jalan. Ramai yang dah pulang beraya mungkin. Malam…

Leave a Comment

Terima kasih banyak bersabar dengan aku selama setahun ni. Terima kasih selalu melayan kerenah aku ni. Terima kasih melayan ke tak matangan aku ni. Terima kasih melayan “blur” aku kadang-kadang. Terima kasih gelak dengan lawak-lawak bodoh aku, yang aku tahu kau selalu rasa menyampah. Terima kasih kerana sentiasa bersama dengan…

Leave a Comment

Jumpa lagi Ayah…

Hari Khamis itu sama macam hari lain. Pergi kerja, balik kerja, makan malam dengan isteri aku, bermalasan rehatan. Mesej masuk dari adik aku bagitahu yang ayah jatuh pitam. Okay cuma pitam, tiada apa sangat mungkin. Dapat lagi mesej bagitahu yang ayah kritikal dan masuk ke hospital. Tak senang duduk jadinya…

Leave a Comment

Baru saja habis road trips ke Kedah, kami sekali lagi eskapi, kali ini ke Kemaman, Terengganu. Eskapi kali ini bersama keluarga isteri aku dan akak dia, Aja, yang plan hendak ke Kemaman. Kami pergi untuk sehari saja, gerak dari Pekan selepas kenduri kahwin di sana. Jadi kami semua sempat berpiknik di…

Leave a Comment